Ediția a treia, cartonată. Cuprinde 44 de ilustrații, ecouri ale apariției primei ediții în presă și în rândul cititorilor, postfață de Vali Florescu.
GHEORGHE ILIE FLORESCU s-a născut la 8 mai 1944, în timpul unui bombardament anglo-american, în Biserica Sf. Treime din cartierul Dudești. La vârsta de 8 ani, după arestarea tatălui său, fost detectiv la Siguranța Statului, începe să lucreze ca băiat de prăvălie, apoi ca ajutor al unchilor săi olteni care vindeau în Piața Vitan. Termină liceul, dar consideră că nu are condițiile necesare pentru a urma Facultatea de Istorie, așa cum și-ar fi dorit. Se căsătorește și, după terminarea stagiului militar, se angajează în comerțul de Stat. Între 1964 și 1971 trece, pe rând, prin toate funcțiile operative ale comerțului en-gros (primitor-distribuitor, dispecer, șef de secție al Depozitului de Delicatese Panduri din cadrul Agenției de Import).
În martie 1971, preia de la mentorul său, cafegiul armean Avedis Carabelaian, magazinul de cafea și dulciuri din Bd. Hristo Botev 10. Treptat, locul acesta devine un adevărat punct de reper al boemei artistice a Capitalei. Are aici drept clienți mari personalități ale vieții literare, artistice și medicale, dar și figuri importante din Justiție, Miliție și Securitate. La 4 martie 1977, blocul din Hristo Botev 10 se prăbușește, dar, printr-un extraordinar noroc, el scapă cu viață.
În anii 80, lupta pentru aprovizionarea noului său magazin din str. Sfinților 6 se dovedește extrem de riscantă. În aprilie 1985 e arestat și condamnat la 11 ani de închisoare. Eliberat condiționat în 1988, se angajează din nou în comerț. Participă la Revoluția română, apoi la «fenomenul Piața Universității» ca șofer personal al unor jurnaliști americani.
În octombrie 1990, suferă un accident vascular cerebral, în urma căruia rămâne cu o hemipareză pe partea dreaptă. Reînvață să scrie cu mâna stângă și, în 2007, după patru ani de muncă intensă, reușește să termine cartea de memorii "Confesiunile unui cafegiu".
Nominalizat la Premiile Uniunii Scriitorilor din România și la cele ale Revistei Observator cultural, volumul a primit în 2009 Premiul pentru Memorialistică Șerban Cioculescu al Muzeului Literaturii Române. Însă impactul său nu a fost doar unul literar și documentar. Memoriile sale au devenit, treptat, un veritabil simbol al dragostei pentru cafea și au influențat calitatea cafelei accesibile în România și dorința publicului de a-și educa gustul. Devenită un fel de Biblie a cafelei în România, cartea a convins mulți tineri să își facă un viitor în acest domeniu.
În urma succesului cărții, în plină criză financiară și în ciuda acesteia, în iulie 2010, Gheorghe Florescu a reușit să-și îndeplinească visul de-o viață, cel de a-și deschide propriul său magazin de cafea, la câteva sute de metri de cel gestionat odinioară pentru stat, din strada Sfinților. În prăvălia sa de azi, între un autograf și o discuție cu clienții săi de suflet, Gheorghe Florescu își pregătește melanjurile proprii (unele dintre ele dedicate chiar mentorului său armean), prăjește cafea și, când are puțin timp, scrie la noua sa carte, "Jurământul unui cafegiu".