Delicatese Florescu
Livrare gratuită la comenzi peste 200 de lei doar în România.
We only deliver in Romania.
0 produse - 0 lei Coș
×

Anunț important

Dragi clienți, pe 1 și 8 iunie magazinele noastre din str. Radu Cristian nr. 6 și din incinta Librăriei Mihai Eminescu vor fi închise. Magazinul de la JolieVille Galleria va fi deschis și va avea program normal, 9.30-21.00. Vă așteptăm cu drag!

-->

Povești cu actorii de ieri și de azi, cu Valentin Teodosiu și Gheorghe Florescu

Duminică 29 iunie, la ora 17, la cafeneaua Delicatese Florescu din Diverta Băneasa Shopping City (etajul 1) a avut loc o întâlnire extraordinară cu Valentin Teodosiu.

Împreună cu Gheorghe Florescu, autorul cărții "Confesiunile unui cafegiu", și cu scriitorul și jurnalistul armean Bedros Horasangian, marele actor al Teatrului de Comedie a evocat figurile monștrilor sacri cu care a jucat și pe care i-a cunoscut personal, dar și momente care l-au marcat din viața teatrală și cinematografică de azi.

Valentin Teodosiu a debutat pe scena Teatrului Nottara în 1977, cu rolul principal din spectacolul "Peer Gynt" de Henrik Ibsen, iar până azi a jucat în piese de William Shakespeare, Teodor Mazilu, G. B. Shaw, Mihail Bulgakov, B. Șt. Delavrancea, Adrian Lustig și mulți alții. În ultimii ani a început să colaboreze cu mare succes și la producții teatrale independente ale tinerilor dramaturgi și regizori români.
A apărut la televiziune în spectacole de teatru, în emisiuni, reclame, precum și în spectacole de teatru radiofonic. Și-a împrumutat vocea, celebră de aproape 20 de ani ca "vocea de la ProTV", unor personaje de filme de animație, foarte îndrăgite de copii.
Pe marele ecran a debutat în 1977, cu un rol în filmul "Aurel Vlaicu", iar până astăzi are la activ 86 de apariții în film. Rolul la care ține cel mai mult este cel al profesorului Nicolae Iorga din "Drumeț în calea lupilor" (regia Constantin Vaeni). Cu interpretarea sa, pelicula "Nuntă mută" regizată de Horațiu Mălăele a atins în Franța un număr impresionant de spectatori.
În 2006 a publicat cartea autobiografică "Un clovn pentru eternitate".

Întâlnirea a fost una cordială, la o cafea proaspăt prăjită în stil armenesc.

Ne-am amintit și am povestit despre Toma Caragiu, Sebastian Papaiani, Ștefan Tapalagă, Amza Pellea, Alexandru Giugaru, Florin Piersic, Jules Cazaban, Emil Botta, Horațiu Mălăele, Șerban Ionescu, dar și despre alte personalități dotate cu har actoricesc, care au descrețit zeci de ani frunțile românilor prin crearea și relatarea de bancuri, una dintre cele mai importante forme de rezistență împotriva cenușiului comunist.

 

Delicatese Florescu SRL
RO 26743173, J40/3584/2010
Str. Radu Cristian 6, București, sector 1
Tel: +40 728 228 025
contact@delicateseflorescu.ro

Copyright © 2020 Delicatese Florescu SRL. Toate drepturile rezervate. Design web și programare - Vectorpixel