Delicatese Florescu
Livrare gratuită la comenzi peste 200 de lei doar în România.
We only deliver in Romania.
0 produse - 0 lei Coș
×

Anunț important

Dragi clienți, pe 1 și 8 iunie magazinele noastre din str. Radu Cristian nr. 6 și din incinta Librăriei Mihai Eminescu vor fi închise. Magazinul de la JolieVille Galleria va fi deschis și va avea program normal, 9.30-21.00. Vă așteptăm cu drag!

-->

Roxelana, cafeaua sultanilor, la TIBCO 2013

Cafeaua Sultanilor la TIBCO 2013!

Între 30 mai și 2 iunie ROMEXPO a organizat cea de a 30-a ediție a TIBCO - Târgul Internațional pentru Bunuri de Larg Consum și, în cadrul Kidex 2013, Festivalul cireșelor.

Pe 1 iunie, a avut loc un eveniment cu totul special. Pe scena amplasată în cadrul Pavilionului Central, vizitatorilor le-a fost dezvaluită povestea celebrei cafele a Sultanului Soliman Magnificul - cafeaua Roxelana, una dintre cele mai apreciate cafele create de Gheorghe Florescu.

Numele acestei cafele vine de la o fostă sclavă care a schimbat istoria Imperiului Otoman, învățându-l pe Soliman Magnificul să bea cafea și, prin aceasta, căpătând o mare putere. Roxelana (nume turcesc Hurrem), este cea care a introdus la Înalta Poartă obiceiul de a bea cafea.

Gheorghe Florescu a avut un invitat supriză: domnul Anton Carabelaian, fiul mentorului său armean în arta cafelei, Avedis Carabelaian.
Prezentarea s-a încheiat cu două dansuri armenești interpretate de ansamblul Uniunii Armenilor din România și a fost urmată de o degustare de cafea Roxelana - Cafeaua Sultanilor.

 

Delicatese Florescu SRL
RO 26743173, J40/3584/2010
Str. Radu Cristian 6, București, sector 1
Tel: +40 728 228 025
contact@delicateseflorescu.ro

Copyright © 2020 Delicatese Florescu SRL. Toate drepturile rezervate. Design web și programare - Vectorpixel