Delicatese Florescu
Livrare gratuită la comenzi peste 200 de lei doar în România.
We only deliver in Romania.
0 produse - 0 lei Coș
×

Anunț important

Dragi clienți, din 18 mai magazinele noastre revin la programul normal, pe care îl puteți găsi afișat pe site-ul nostru la secțiunea Magazine.
Magazinul de la Jolie Ville Galleria va avea program normal din data de 15 mai.

Pentru sănătatea noastră a tuturor este preferabil să încercați să plătiți și în continuare cu cardul sau prin transfer bancar.
Vă rugăm păstrați distanța față de ceilalți clienți și măsurile de igienă și de protecție recomandate.
Vă urăm sănătate și vă așteptăm cu drag!

--> 

Jean Moscopol - Cuplete anticomuniste şi Cântece de exil

În stoc
32
lei

Jean Moscopol, pe numele său real Ioan Moscu, cântăreţ român de muzică uşoară, ce s-a făcut cunoscut publicului în perioada interbelică, s-a născut la Brăila în 1903 şi moare în 1980 la New York. Discografia cântăreţului cuprinde numeroase apariţii (discuri de ebonită) ce prezintă înregistrări realizate în anii 1929 - 1943, în România şi în străinătate. Scurta lui carieră de la Bucureşti l-a impus în conştiinţa publicului românesc drept un interpret de marcă, foarte îndrăgit. A înregistrat şi câteva melodii populare sub pseudonimul Ionică Brăileanu.

După război, nu a acceptat să devină cântăreţul noii puteri de la Bucureşti, concepţiile lui politice fiind în totală contradicţie cu regimul care tocmai se instala. În 1947 a hotărât să plece din ţară, cu acte în regulă. După scurt timp s-a stabilit în America. Aici nu a mai avut aceeaşi carieră strălucitoare ca în România, dar s-a implicat în viaţa comunităţii românilor. După slujba de la biserica Sf. Dumitru, unde se organizau mici întâlniri ale românilor din diaspora, avea ocazia să-şi arate talentul şi crezul politic.

Iubirea are mai multe forme. A fost cântată iubirea de părinti, s-a vorbit de fiinţa iubită în nenumărate cântece, dar dragostea de ţară, patriotismul real (nu cel impus în vremea comunismului) se manifestă cu tărie la Jean Moscopol prin aceste cântece. A compus şi înregistrat în regim privat, Cuplete anticomuniste în care critică regimul communist de la Bucureşti şi Cântece de exil - melodii care-i aminteau de locurile natale, cu acompaniament de chitară sau pian.

Avem bucuria de a vă prezenta un album în care am adunat cântece compuse şi interpretate de artistul-patriot Jean Moscopol în vremea când se afla departe de ţara-n care s-a născut. Ziaristul Aristide Buhoiu s-a ocupat de promovarea acestor piese, pe care le-a lăsat prietenilor, să le dea mai departe, ca o continuă dovadă a talentului şi patriotismului celui care a fost adoratul publicului românesc, Jean Moscopol.

PIESE :
1. În ţara-n care m-am născut
2. Tot ce-i românesc nu piere
3. Toate trec
4. Ţară comunistă
5. Guvernul comunist
6. Gheorghiu-Dej şi Hruşciov
7. Radio Bucureşti minte
8. Foaie verde... de cartelă
9. Farsa alegerilor
10. Cotele ţăranilor
11. ARLUS şi URSS
12. Economiile săracilor
13. Falsa amnistie
14. Patriarhul roşu
15. Petru Groza, sluga
16. Doamna Liuba
17. Eu ştiu că n-am să te uit
18. Noi ne-am despărţit
19. Poate că nu te mai iubesc
20. Îţi mai aduci aminte, doamnă?
21. Întoarce-te curând!
22. Cuculeană
23. A ruginit frunza din vii
24. Foaie verde spic de grâu

 

Delicatese Florescu SRL
RO 26743173, J40/3584/2010
Str. Radu Cristian 6, București, sector 1
Tel: +40 728 228 025
contact@delicateseflorescu.ro

Copyright © 2020 Delicatese Florescu SRL. Toate drepturile rezervate. Design web și programare - Vectorpixel